Ayam Kampung Masak Lemak Cili Padi

Bahan-bahan: 
1) Cili padi 4 biji
2) Kunyit 1 1/2 inci (kalau xcukup boleh tambah)
3) Lada hidup 2 biji
4) Santan (sebiji kelapa)
5) Asam keping (1 keping)
6) Serai (2 @ 3 batang)
7) Halia (setengah inci)
8) Kacang bendi (suka hati)
9) Garam

Cara-cara memasak:
1) Tumbuk cili padi, kunyit, lada hidup, halia, dan serai (hancur sebahagian sahaja).
2) Tumiskan bahan-bahan tadi sehingga pecah minyak dan masukkan asam keping.
3) Seterusnya, masukkan santan. Kacau sehingga mendidih.
4) Masukkan garam secukup rasa..last skali masukkan bendi.. siaappppp!!!!! boleh ngapp. jgn lupa masak nasi kehkehkeh.
*Kalau yang suka pedas, boleh lebihkan cili padi lagi yea...

Comments

Popular posts from this blog